Astal pun đakonija
u Sremu se uvek dobro jelo

Slašarski Specijaliteti

Pečeno Prasence
Prase pečeno u zidanoj furuni. Ispečeno jednako sa svake strane, sa hrskavom kožurom da se lepe prsti. Katkad ga i maskiramo dimljenjem da ga komšija ne prepozna

Tradicionalni Sremski Ručak
Svima verovatno dobro poznat tradicionalni nedeljni ručak. Kako bi nedeljno popodne proteklo u miru potrebno je pre svega napuniti tibu. Domaća supa sa rezancima, bareno meso i povrće a povrh svega neka štrudla da zasladi događaj.

Mezetluk
Domaći suhomesnati prozvodi, pripremani sa mnogo pažnje i ljubavi prema hrani. Mlečni proizvodi i prerađevine su od lokalnih proizvođača spremani na tradicionalni način.

Svašta pod Sačem
Majstor Sač od prosečnog jela pravi fantastičnu gozbu! Teleći, juneći, zečeći ili leteći! Morate ih probati

Salašarski Roštilj
Razne vrste mesa i mesnih prerađevina pečenih na roštilju sa ćumura. Svaki zalogaj je praznik.

Pohovano Pileće Belo
Pohovano pileće belo meso a od priloga salašarski krompir i sos.

Salašarski Paprikaš
Ovaj ljutkasti paprikaš od goveđeg mesa se služi sa domaćim široko rezanim rezancima.
P O S L A S T I C E
Baklava sa Makom, Višnjama, Orasima
Štrudla sa Makom, Orasima, Rogačem
Krofne sa Džemom
