•  +381 65 55 06 929 - ANA

FOLLOW US ON

Astal pun đakonija

u Sremu se uvek dobro jelo

Posebnu pažnju smo posvetili jelima. Trudimo se da zadovoljimo svačiji ukus ali i da zagolicamo maštu naših gostiju. Kod nas možete probati neke specijalitete koje niste jeli još od malih nogu, skrajnutih, zaboravljenih. Stari sremski specijaliteti su i dalje aktuelni na salašu „Isailovi“.

Sva hrana se sprema neposredno pre dolaska gostiju kako bi sve bilo servirano toplo i sveže, stoga uvek insistiramo na prethodnom dogovoru u vezi broja gostiju i menija.

Uvek se trudimo da svi sastojci sa kojima spremamo jela budu napravljeni ili ubrani na salašu.

Tradicionalna kuhinja

Slašarski Specijaliteti

Pečeno Prasence

Prase pečeno u zidanoj furuni. Ispečeno jednako sa svake strane, sa hrskavom kožurom da se lepe prsti. Katkad ga i maskiramo dimljenjem da ga komšija ne prepozna

Tradicionalni Sremski Ručak

Svima verovatno dobro poznat tradicionalni nedeljni ručak. Kako bi nedeljno popodne proteklo u miru potrebno je pre svega napuniti tibu. Domaća supa sa rezancima, bareno meso i povrće a povrh svega neka štrudla da zasladi događaj.

Mezetluk

Domaći suhomesnati prozvodi, pripremani sa mnogo pažnje i ljubavi prema hrani. Mlečni proizvodi i prerađevine su od lokalnih proizvođača spremani na tradicionalni način.

Svašta pod Sačem

Majstor Sač od prosečnog jela pravi fantastičnu gozbu! Teleći, juneći, zečeći ili leteći! Morate ih probati

Salašarski Roštilj

Razne vrste mesa i mesnih prerađevina pečenih na roštilju sa ćumura. Svaki zalogaj je praznik.

Pohovano Pileće Belo

Pohovano pileće belo meso a od priloga salašarski krompir i sos.

Salašarski Paprikaš

Ovaj ljutkasti paprikaš od goveđeg mesa se služi sa domaćim široko rezanim rezancima.

P O S L A S T I C E

Baklava sa Makom, Višnjama, Orasima

Štrudla sa Makom, Orasima, Rogačem

Krofne sa Džemom

Knedle sa Šljivama i Šufnudlama

Naš omiljeni slatkiš na salašu. Knedle sa šljivama i šufnudlama je prava poslastica za sve ljubitelje slatkiša. Kad je sezona kajsija onda budu i sa kajsijama 🙂